Évtizedek óta olyan cégek számára nyújtunk 21. századi technológiai megoldásokat, amelyeknél tevékenységük során kellemetlen szagok képződhetnek. 10 éve a világhírű Labiotest technológia kizárólagos magyarországi képviselőiként a szagtalanítás minden ipari szegmensére kiterjedő megoldásokkal rendelkezünk a fizikai és kémiai alapú neutralizálás és levegőtisztítás terén.
Hol és milyen területen tevékenykedő cégeknek segítettünk már?
A nagyon zavaró szagok jellemzően olyan forrásokból származnak, ahol szerves anyagok lebomlása megy végbe. Ilyenek lehetnek a szennyvíztisztítók, a komposztáló üzemek, a hulladéklerakók, illetve az állati tetemeket vagy a különböző hulladékokat feldolgozó üzemek, ahol gyakran előforduló és állandóan visszatérő problémát okozó tényező a kellemetlen szag. Szintén jelentős mértékben keletkeznek nehezen elviselhető szagok a mezőgazdaság és az állattenyésztés számos területén.
Az élelmiszeripar különböző munkafolyamatai is komoly szagterheléssel járhatnak, a nyersanyagok előkészítése, a főzés, sütés, bepárlás, szárítás, erjesztés, pörkölés és fermentáció, valamint a keletkezett hulladékok szaga és a szennyvízkezelés is sok helyen okoz szagproblémákat. A húsiparban az állatszállásolás, a bélfeldolgozás, a bendőtartalom eltávolítása, a vértárolás, a kopasztás, a trágyakezelés, a zsír- és faggyúolvasztás, a húslisztgyártás, és a füstölés is egyaránt kellemetlen szagokkal járó folyamatok, amit sokszor nem csak az üzem közvetlen közelében lehet érezni, hanem jóval távolabb is.
Az állati fehérje előállítása során pedig a tetemek, a vágóhídi hulladékok fogadása, tárolása és főzése, a zsírleválasztás, az őrlés és a szárítás okozhatja a legkellemetlenebb szagproblémákat.
A szagok olfaktometriai mérése mutatja meg, hogy ezeket a szagokat valójában mennyire lehet érezni és segít meghatározni, hogy pontosan mekkora a szagkoncentráció egy adott területen, honnan származik a zavaró szag és ha egy berendezéssel csökkentik a szagkibocsátást, annak valóban megfelelő-e a működése és mekkora a leválasztási hatásfoka. Ezen adatok alapján látható (és érezhető), hogy a szagtalanítás eredményes-e. Olfaktometriás méréssel a szagcsökkentő berendezés hatásfoka pontosan meghatározható.
A Telepszagtalanítás technológiájának és megoldásainak eredményeit igazoltan mérik és ezért tudjuk, hogy minden esetben eredményesen oldottuk meg partnereink szagproblémáit. A mérési eredmények alapján szabad térben igazoltan legalább 70-80 %-kal, zárt területen pedig legalább 85-95 %-kal csökkentik berendezéseink a szaghatást.
A szagtalanításért felelős keverékek vízből és az erre a célra kifejlesztett speciális, természetes alapú koncentrátumból állnak. A termék fő jellemzője, hogy nem szennyezi a környezetet, teljesen lebomlik és semmiféle kémiai reakcióba nem lép a környezetével. A keverékből porlasztással, vagy ultrahang segítségével mikro- vagy nanocseppködöt képzünk és a szagokkal terhelt levegőbe juttatjuk. Az alkalmazott termékekben található nano-részecskék micellákat képeznek a szagmolekulák körül, így az összeállt egység már teljesen szagsemleges, és az esetek jelentős részében a súlya megfelelő ahhoz, hogy a gravitáció a talaj közelébe húzza őket. A szagokat tehát gyakorlatilag „leválasztjuk” a levegőből.
Ha érdeklődsz a megoldásunk iránt, nem kell mást tenned, csak kérd professzionális, minden esetben egyedileg, adott üzemre/telepre tervezett ingyenes felmérésünket és megmutatjuk, hogy kellemetlen szagok nélkül is eredményesen működhet üzemed vagy teleped!
Comments